Alegi contabil sau firma de contabilitate pentru afacerea ta?

Fie activezi ca PFA, intreprindere individuala, fie ai infiintat o asociatie familiala sau o societate, este nevoie de servicii minime de contabilitate, iar daca ai un contabil neglijent, firma ta risca sa primeasca amenzi sau sa platească taxe calculate si raportate eronat.

Firma mea poate functiona fara un contract de servicii de contabilitate?

Un calcul simplu intre avantajele si dezavantajele platirii unor servicii minime de contabilitate va dovedi, in timp, ca este nevoie de servicii constante de contabilitate pentru derularea eficienta a unei afaceri. Legea obliga, de exemplu, existenta unui contract de servicii contabile in cazul activitatii unui SRL, dar nu si in cazul PFA.

Economia pe care o faci prin lipsa contabilului se poate pierde la intocmirea evidentelor contabile sau, mai grav, vei iesi in paguba prin amenzi primite pentru neindeplinirea unor conditii de functionare, care ar fi putut fi evitate datorita serviciilor de contabilitate.

Fara serviciile unui contabil, persoana fizica autorizata sau managerul firmei ar trebui sa-si asume intocmirea actelor contabile in conformitate cu legislatia in vigoare si sa incheie situatii periodice, iar pentru a putea face corect aceste acte, este nevoie de o informare permanenta si de o minima pregatire.

Secretul afacerii tale: sa fii informat!

In Romania, fiscalitatea depinde de legi care sunt in continua schimbare, iar un contabil bun sau o firma serioasa de contabilitate trebuie sa te informeze la timp ce anume trebuie sa aplici in afacerea ta pentru a functiona conform legislatiei in vigoare.

Avantajul unui contract de servicii contabile cu o firma specializata este ca vei primi, pe langa realizarea evidentelor contabile, si o asistenta complexa pentru rezolvarea problemelor de natura financiara, incluzand consultanta fiscala.

Orice initiativa si idee noua dezvoltata in cadrul firmei are nevoie de o reflectare corecta in actele contabile, asadar ar fi ideal sa te sfatuiesti cu contabilul tau cat mai frecvent sau sa cauti informatii pe Internet, unde poti gasi solutia la problema ta. Chiar daca firma ta se afla intr-o localitate mica si colaborezi cu un contabil, pentru probleme de contabilitate mai complexe poti apela la consultanta online, la specialisti de oriunde din tara, chiar si la o firma de contabilitate din Baia Mare, existand posibilitatea de a gasi in mediul virtual informatii contabile si legislatie actualizate la zi.

O afacere mica sau medie este, in general, mai avantajata daca apeleaza la serviciile unei firme specializata in servicii de contabilitate, in cadrul careia activeaza specialisti in mai multe probleme ale firmei (contabilitate, audit, legislatie, resurse umane si altele) sau in diverse domenii de activitate (export-import, comert, productie, servicii, IT etc.).

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: