3 motive pentru care ar trebui sa apelezi la servicii de contabilitate

Din primul moment in care vrei sa infiintezi o firma te lovesti de numerose formulare care trebuie completate, e nevoie sa te deplasezi la numeroase institutii, lucruri care necesita mult timp si, de ce sa nu recunoastem, multi nervi. De obicei plimbarile pe la institutiile statului sunt una din activitatile care ne pun pe drumuri si incetinesc foarte mult procesul de obtinere a unor autorizatii, de a depune acte si de a completa formulare.

Este bine de stiut ca orice afacere, mai mica sau mai mare, aflata la inceput sau cu o activitate in desfasurare, are nevoie  de o firma de contabilitate, sau sa creeze propriul departament contabil. Oricare ar fi, este de la sine inteles ca vei apela la ajutorul unor persoane cu pregatire si experienta in domeniu.

In momentul de fata, domeniu s-a dezvoltat foarte mult si firmele de contabilitate s-au adaptat noilor schimbari si acum ofera o gama larga de servicii de la contabilitate, de la servicii de audit fiscal pana la servicii juridice si resurse umane.

De ce ai apela la serviciile acordate de o firma de contablitate?

1.Legea te obliga sa apelezi la ajutorul acestora. Potrivit legii, se impune necesitatea incheierii unui contract de servicii contabile cu persoane membre ale Corpului Expertilor Contabili din Romania.

2. Economisesti timp si bani. Cu siguranta nu iti doresti sa iti pierzi timpul pentru a cauta informatii referitoare la aspecte din jungla legislativa, dar nici sa pierzi o suma mare de bani pe amenzi pentru ca nu ai stiut de anumite reglementari. O multime de firme au primit amenzi pentru ca nu au angajat un contabil. Daca nu esti la curent cu reglementarile acestui domeniu, inca de la inceput s-ar putea sa nu stii de anumite declarative si registre de care vei avea nevoie. In consecinta, la primul control te-ai putea trezi cu numeroase amenzi.

3. Stii de existenta banilor tai. Expertul contabil iti va spune cat TVA trebuie sa platesti, cat impozit pe profit la finalul trimestrului fiscal, care cheltuieli sunt deductibile si care nu, ce acte sunt necesare pentru anumite aspecte. Practic, toata aceasta activitate va fi organizata de o persoana cu cunostinte in domeniu. Astfel, vei stii cat bani intra, cati pleaca. Vei reusi sa iti planifici mai bine bugetul si sa reusesti sa te dezvolti. Contabilul va fi sfatuitorul tau in ceea ce priveste banii si cu ajutorul lui vei fi la curent cu toate modificarile legislative care apar pe nepusa masa.

O firma de contabilitate se va ocupa de aceste aspecte. Iar tu vei avea mai mult timp sa te concentrezi asupra afacerii tale, sa o dezvolti mai mult, si nu vei mai pierde timpul cu aspecte care nu tin de atributiile tale. Pentru acestea exista oameni pregatiti in domeniu. Apeleaza cu incredere la ei!

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: