Afla ce isi doresc angajatii tai cu ajutorul resurselor umane

Resursele umane sunt acea parte a unui firme de contabilitate care se ocupa de diferite sarcini: asistenta in intocmirea  contractelor colective de munca si a regulamentelor de organizare si functionare interioara, intocmirea statelor de plata, calcularea taxelor aferente salariilor,  intocmirea  declaratiilor fiscale si a ordinelor de plata, intocmirea si inregistrarea contractelor individuale de munca.

 

Acest domeniu este foarte vast si pe langa aceste facilitati, un departament de resurse umane nu se ocupa doar de functionarea buna a organizatiei . Este extrem de important sa faca parte din structura sa deoarece te poate ajuta mai mult decat crezi.

Unele studii au aratat ca resursele umane te pot ajuta sa intelegi mai bine ce cauta candidatii, cum ii poti motiva si cum te poti dezvolta tu, ca afacere, astfel incat optiunile candidatilor sa se indrepte spre tine.

 Conditia succesului unei companii o reprezinta atragerea celor mai buni oameni din ramura unde lucreaza. In acest sens, trebuie creat un mediu de lucru in care fiecare angajat sa sa simta apreciat si sa isi poata manifesta talentul. Vremurile in care seful avea intodeauna dreptate au disparut de foarte mult timp. Acum angajatii si seful formeaza o echipa. Acestia nu isi doresc doar recompense materiale. Angajatul modern se axeaza pe reusita profesionala, pe succesul propriu si dezvoltarea profesionala. Se simte implinit prin implicare, unde stie ca munca lui este utila si importanta. Isi doreste sa lucreze intr-o organizatie de care e mandru, cu lideri care il apreciaza si ii inspira respect. Asa se intampla in organizatiile de succes, unde angajatii sunt incurajati sa vina cu idei proprii

 Atunci cand vine vorba de angajati, specialistii in resurse umane ne recomanda sa punem accent pe ceea ce ii intereseaza pe viitorii nostri angajati. Ei sunt pilonii afacerii, reprezinta baza afacerii care se va dezvolta doar cu ajutorul lor.


Acum ca am aflat care este mediul cel mai prielnic pentru dezvoltarea profesionala a angajatilor, care va aduce in cele din urma prosperitatea afacerii, sa vedem care sunt asteptarile candidatilor de la un loc de munca.

 Studiile au aratat ca prin anii 2009-2010 angajatii isi doreau o cariera. Indiferent de nivelul la care se aflau din punct de vedere profesional, acestia puneau pe primul loc perspectivele de dezvoltare si salariul pe care angajatorul l-ar putea oferi. In acelasi timp isi mai doreau ca mediul de lucru sa fie unul cat mai placut, sa existe o comunicare buna cu superiorii, dar si intre colegi.

 Odata cu criza economica s-au schimbat si asteptarile pe care le au de la angajator. Dinamica pietei de munca a schimbat mult asteptarile candidatilor in fata unei noi provocari profesionale si ceea ce ii motiveaza sa aleaga sau sa paraseasca un loc de munca.

Acum angajatii au inceput sa puna mai mult accentul pe stabilitate. Isi doresc ca jobul pentru care aplica sa le ofere siguranta ca isi vor pastra locul de munca cat mai mult timp. Si banii reprezinta o ingrijorare si, din nou, si la acest capitol tot siguranta este importanta. Inainte de criza angajatii erau dornici sa avanseze in cariera. Acum ei cauta stabilitate datorita constrangerilor care au fost aplicate in timpul crizei economice (restructurare, cresterea contractelor de munca pe perioada determinata, etc).

 In concluzie, resursele umane sunt cel mai bun mod de a afla ceea ce isi doresc angajatiide la tine. Angajatorul ar trebui sa stie ceea ce isi doresc viitorii angajati, si sa imbunatateasca acele aspecte pentru a-si putea dezvolta afacerea alaturi de oameni motivati si dornici sa creasca odata cu afacerea sa. Resursele umane sunt cel mai bun mod de a afla ceea ce isi doresc angajatiii de la tine.

 

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: