Despre consultanta fiscala si de ce ar trebui sa apelam la ea

De cele mai multe ori cadrul legal sau fiscal poate crea probleme multor persoane datorita faptului ca sunt subiecte care necesita o abodare din partea unor persoane specializate. De asemenea terminologiile sunt greu de inteles pentru o persoana care nu are cunostinte in acest domeniu. Din aceasta cauza este recomandat sa apelam la consultanta finaciara, la o persoana avizata. De obiceiun consultant fiscal are cunostinte solide si intelege mult mai bine aspectele fiscale care trebuie luate in considerare, dar in acelasi timp, datorita informatiilor pe care le detine poate evita anumite costuri ulterioare.

Consultantul fiscal este o persoana care are o buna pregatire in domeniu. Rolul lui este acela de a creste gradul si eficienta unui companii, si de a oferi informatii clare si obiective referitoare la activitatea lor, de a oferi siguranta ca intreg procesul se desfasoara in conformitate cu prevederile nationale si internationale.

De ce este importanta consultanta fiscala?

 Analiza fiscala joaca un rol extrem de important in dezvoltatea fiecarei afaceri. In urma unui diagnostic financiar se poate aprecia situatia financiara a intreprinderii, se poate stabili care este randamentul capitalului investit, dar si capacitatea financiara a afacerii de a genera profit, iar in urma acestor aspecte se vor putea adopta noi decizii de abordare a intreprinderii.

 Consultanta fiscala este recomandata intreprinderilor care vizeza identificarea acelor masuri care sa reduca costurile si sa optimizeze afacerea, dar in conditiile mentinerii si cresterii calitatii produselor sau serviciilor.

Daca analizam mai exact unul dintre aspecte de care se ocupa un consultant fiscal, putem spune ca activitatea acestuia consta in acordarea de servicii porfesionale care privesc acordarea de asistenta de specialiate la intocmirea declaratiilor de impozite si taxe, asistenta pe probleme fiscale si referitor la creantele bugetare, cum sunt: amenzi, penalitati si majorari, cu respectarea prevederilor legale in vigoare, precum si de reprezentare in fata organelor fiscale

Ce va poate oferi consultanta fiscala?

 Un consultant fiscal iti poate oferi informatii referitoare la profit, impozit pe venit,  consultanta privind organizarea contabilitatii financiare si de gestiune in conformitate cu legislatia in vigoare. In plus, te poate ajuta cu instruirea personalului cu privire la intocmirea corecta a documentelor primare si circuitul acestora in cadrul societatii.

 Consultantul fiscal este un bun profesionist care poate ajuta la identificarea politicilor contabile si fiscale cele mai avantajoase pentru societate, poate oferi asistenta societatii cu ocazia controalelor fiscale si relatia cu institutiile publice in domeniu, dar si asistenta la infiintarea companiei, prin acordarea de consultanta in ceea ce priveste alegerea celei mai bune optiuni din punct de vedere fiscal si contabil. Un alt aspect de care se ocupa consultatul fiscal este acela ca ofera asistenta in procesul de recrutare al personalului din departamentul financiar contabil si ofera informari periodice privind schimbarile legislatiei fiscale ce pot avea impact asupra activitatii.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: