In ce conditii ai nevoie de un audit financiar si care sunt avantajele?

Efectuarea unui audit financiar inseamna examinarea unor informatii intr-un mod profesionist (adica un auditor financiar), iar exprimarea opiniilor se face in mod independent, in functie de anumite criterii de calitate. Opiniile se vor exprima in legatura cu situatia financiara si performantele entitatii care este audiata. Daca ai nevoie de un astfel de audit, noi oferim servicii de audit financiar, iar profesionistii nostri iti stau la dispozitie.

Exista doua tipuri de audit financiar: unul intern si unul extern. In cadrul celui intern, se examineaza respectarea regulilor de functionare ale unei societati si orice tine de organizarea interna a firmei, identificarea slabiciunilor la nivel intern si a riscurilor asociate acestora. Se vor determina cazuri de gestiune necorespunzatoare, frauda sau risipa si se vor face propuneri pentru a evita pe viitor astfel de cazuri.  Auditul intern poate fi si externalizat. Auditul extern se ramifica in doua categorii: statutar si contractual.

Conform legii, in Romania exista anumite tipuri de societati care au obligativitatea auditului financiar: cele cu active totale de peste 3.650.000 de euro, cele cu o cifra de afaceri neta mai mare de 7.300.000 de euro, cele cu un numar mediu de angajati in cursul exercitiului financiar de cincizeci sau mai multi si societatile de interes public de genul institutiilor din domeniul financiar bancar, precum si alte tipuri de societati comerciale.

Pe langa pregatirea unui raport pentru societatile care sunt obligate din punct de vedere legal sa fie audiate, auditul financiar are scopul de a fi de ajutor pentru aceste societati, astfel incat sa le fie stimulata dezvoltarea. Aceste societati vor putea accesa credite mai usor, pentru ca le va creste ratingul de credit. Mai mult, va creste gradul de incredere in aceste societati in urma audierii repetate.

Auditul financiar mai are si avantajul ca informeaza conducerea societatii si actionarii ei in legatura cu situatia contabila si fiscala a societatii. Un auditor financiar este cea mai calificata persoana pentru a oferi astfel de servicii. Ea a dobandit calitatea de auditor conform legiii, de la Camera Auditorilor Financiari. Costurile unui audit sunt in functie de cat de complex este acesta, dar si de timpul de lucru si de eforturile depuse de cei care fac auditul.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: